150.000 lei – daunele morale acordate de Tribunalul București unui pieton accident pe trecerea de pietoni

Victima accidentului s-a angajat regulamentar în traversarea unei străzi din mun. Deva, pe culoarea verde a semaforului electric destinat pietonilor. Aflată pe trecerea de pietoni marcată, aceasta a fost accidentată de un autoturism angajat în efectuarea unui viraj la stânga.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, diagnosticata cu fractură a extremității inferioare a tibiei cu fractura fibulei (orice parte), plagă deschisă (a oricărei părți a zonei inferioare a gambei) comunicând cu o fractură. Clienta noastră a avut nevoie de 95-100 de zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din certificatul medico-legal emis de serviciul medico-legal local.

Cercetând accidentul, organele de urmărire penală din mun. Deva au stabilit vinovăția exclusivă a conducătorului auto care nu a acordat prioritate pietonului accidentat.

Cercetarea penală a acestui caz a durat aproximativ 6 luni, Lospa Lawyers asigurând servicii juridice inclusiv în fața organelor de urmărire penale din mun. Deva.

După epuizarea etapei de cercetare penală, Lospa Lawyers a solicitat obligarea asigurătorului conducătorului auto la plata sumei de 450.000 lei (aprox. 100.000 EUR) constând în prejudicii pentru daunele morale suferite de minoră, în mod direct. Tribunalul București a admis în parte acțiunea formulată de Lospa Lawyers și a acordat despăgubiri pentru daunele morale suferite de victimă în cuantum total de 150.000 lei (aprox. 32.600 EUR). Decizia Tribunalului București este supusă apelului la Curtea de Apel București și este publicată, in extenso, mai jos.

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste media publicată de Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN