3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru autorul accidentului mortal din Târgu-Jiu de pe trecerea de pietoni, din 20 martie 2022

În urmă cu un an, pe 20 martie 2022, un șofer, inspector în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Târgu-Jiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat mortal o femeie în vârstă de 57 de ani și l-a rănit grav pe soțul acesteia, chiar pe trecerea de pietoni din fața Prefecturii Gorj. Lospa Lawyers reprezintă familia persoanei decedate în ancheta penală desfășurată în Târgu-Jiu.

Uciderea a unei persoane şi vătămarea a încă unei persoane, care făcea parte din aceeași familie, au determinat o stare de insecuritate socială și reacții din partea societății, reflectate în mass media locală și națională.

Presa locală a relatat constant despre acest caz, impactul produs de faptele săvârșite de către inculpat fiind major.

În ziua producerii accidentului, Observator News a publicat știrea cu titlul "Mai mişcă, sărăcuţa!" Doi oameni, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu. Victima decedată a fost resuscitată de un martor.”;

Adevărul.ro, Știrile ProTV, ziare.com și alte canale de știri naționale au preluat, de asemenea, știrea producerii accidentului.

Și spynews.ro a publicat un articol a cărui denumire marginală este marcantă pentru cititori „Accident grav în Târgu Jiu. O femeie, spulberată mortal pe trecerea de pietoni. A fost resuscitată în zadar de un martor.”

Miercuri, 15 martie 2023, magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu i-au aplicat trei pedepse, 2 ani și 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpa, un an şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpa, un an pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar pedeapsa rezultantă a fost de 3 ani și 6 luni închisoare, în regim de detenţie. Din pedeapsa aplicată i-a fost dedusă durata reținerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, mai exact de la data de 20.03.2022, până la data de 20.08.2022, inclusiv.

Inculpatul a condus un autoturism Toyota RAV4, alături de propriul fiu și de un prieten, având o îmbibație alcoolică ridicată, respectiv 0,78 mg/l la ora 13:32, conform rezultatului aparatului etilotest și 1,77 g ‰, la ora 13:50, conform buletinului de analiză toxicologică nr. 307/587, în plină zi, pe unul din bulevardele principale ale mun. Târgu-Jiu, în apropierea celei mai importante atracții de recreere din oraș, Parcul Central Constantin Brâncuși, într-o zonă intens circulată de alți participanți la trafic, atât șoferi, cât și pietoni.

Totodată, a mai fost reținut că inculpatul a circulat cu autoturismul proprietate personală fără a avea inspecția tehnică periodică validă.

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN