42.000 EUR – daunele morale acordate de Tribunalul Ilfov unei pasagere

Lospa Lawyers obține o hotărâre definitivă în cazul unei pasagere aflată pe bancheta din spate a unui autoturism. În urma pierderii controlului direcției de deplasare, autoturismul s-a răsturnat, iar clienta Lospa Lawyers a suferit multiple leziuni traumatice care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale.

La data de 20.02.2017, clienta noastră se afla pe bancheta din spate într-un autoturism care circula pe DN 76, pe direcţia Brad-Deva. Șoferul acestui autoturism a pierdut controlul direcţiei de deplasare, din cauza vitezei neadaptate condiţiilor de drum şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală efectuat de Serviciul de Medicină Legal Hunedoara, clienta Lospa Lawyers a fost internată în perioada 20.02.2017 – 23.02.2017, având diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral minor cu excoriație frontală, contuzie cervicală, traumatism cervical dorsal amielic cu fractură cominutivă corp vertebral D5, fractură tasare anterioară platou superior D12 și fractură apofiză spinoasă D1, traumatism toracic cu fracturi arcuri costale drepte C3, C4 și mic penumotorax, fractură medio-claviculară drapta axată, fractură fără deplasare extremitate distală metacarp V mână dreapta imobilizată cu atelă gipsată. Victima a fost nevoită să poarte corset și guler cervical timp de 7-8 luni, suferind mai multe intervenții chirurgicale.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală, pasagera a prezentat leziuni traumatice care au necesitat 110-120 de zile de îngrijiri medicale de la data producerii lor.

Cercetând accidentul, organele de urmărire penală din mun. Deva au stabilit vinovăția exclusivă a conducătorului auto care pierdut controlul autoturismului în care se afla clienta Lospa Lawyers. Cercetarea penală a acestui caz a durat aproximativ 6 luni, Lospa Lawyers asigurând servicii de asistență juridică inclusiv în fața organelor de urmărire penale din mun. Deva.

După epuizarea etapei de cercetare penală, Lospa Lawyers a solicitat obligarea asigurătorului conducătorului auto la plata sumei de 550.000 lei (aprox. 115.000 EUR) constând în prejudicii pentru daunele morale suferite. Tribunalul Ilfov a admis în parte acțiunea formulată de Lospa Lawyers și a acordat despăgubiri pentru daunele morale suferite de victimă în cuantum total de 200.000 lei (aprox. 42.000 EUR). Decizia Tribunalului Ilfov a fost apelată de către societatea de asigurare, iar Curtea de Apel București a respins apelul societății.

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste media publicată de Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN