450.000 lei pentru pierderea fiicei într-un accident. 250.000 lei pentru sora victimei

La data de 19.11.2016, în jurul orelor 07:50, un autoturism Fiat, pe DN2, direcţia Urziceni-Bucureşti, în afara localităţii Şindriliţa, s-a angajat într-o depăşire, în condiţii de ceaţă densă şi a intrat în coliziune cu un microbuz plin de pasageri care se îndrepta spre Urziceni.

În urma impactului a rezultat decesul şoferului vinovat de producerea accidentului şi a 2 pasageri ai microbuzului, printre care și fiica, respectiv sora clientelor Lospa Lawyers, în vârstă de 30 de ani.

Pentru dovedirea întinderii daunelor morale, avocații Lospa Lawyers au propus instanței de judecată un raport de expertiză psihologică privind mama și sora victimei, realizat înainte de debutul procesului civil, în urma ședințelor de psihoterapie realizate de către clientele Lospa Lawyers. Acest raport de expertiză psihologică a surprins: (i) determinări psihologice pentru stabilirea consecințelor pe care l-a avut decesul tinerei asupra clientelor Lospa Lawyers; (ii) existența tulburării de stres post-traumatic; (iii) alterările concrete ale sferei sociale și profesionale ale rudelor decedatei.

Totodată, aspectele privind strânsa legătura dintre mama și cele 2 fiice a fost dovedită prin fotografii de familie realizate în diverse ocazii (zile de onomastică, excursii, petreceri, nunți etc.) și cu martori – persoane apropiate de familia îndoliată.

Cercetarea penală a acestui caz a durat aproximativ 2 ani, timp în care organele de urmărire penale au dispus administrarea unei expertize tehnice auto pentru înțelegerea dinamicii producerii accidentului și pentru stabilirea persoanei vinovate de producerea acestuia.

După epuizarea etapei de cercetare penală, Tribunalul Ilfov a admis în parte acțiunea formulată de Lospa Lawyers și a acordat despăgubiri pentru daunele morale suferite de mama victimei în cuantum de 450.000 lei, iar pentru sora victimei, daune morale în cuantum de 250.000 lei. Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă și este publicată, in extenso, mai jos.

Victima avea o relație cu un tânăr care urma să o ceară în căsătorie în weekend-ul de după producerea accidentului. Pentru daunele morale suferite de concubinul tinerei, Lospa Lawyers a obținut despăgubiri pentru daunele morale în cuantum de 10.000 euro. Cazul concubinului victimei a fost prezentat aici https://lospa.ro/10-000-eur-daunele-morale-acordate-de-judecatoria-buftea-concubinului-unei-persoane-decedate-intr-un-accident/ , iar hotărârea judecătorească pronunțată de Judecătoria Buftea a fost publicată pe site-ul Lospa Lawyers.

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste media publicată de Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN