75.000 EUR – daunele morale recunoscute de Curtea de Apel Galați pentru pierderea unei rude decedate într-un accident rutier

În preajma Crăciunului din anul 2018, pe data de 21 decembrie, o doamnă în vârstă de 54 de ani a fost accidentată pe o trecere de pietoni din centrul Brăilei, de către un autoturism Peugeot. În stare foarte gravă, victima a fost transportată la Spitalul Județean Galați. După aproximativ 2 săptămâni de agonie și stare comatoasă, victima a decedat. Cu ajutorul Lospa Lawyers, fiica acesteia, în vârstă de 27 de ani, a obținut despăgubiri în cuantum de 75.000 euro.

Lospa Lawyers a asigurat în integralitate servicii juridice în fața organelor de urmărire penală din Brăila. Cercetarea penală a durat aproximativ 18 luni, timp în care s-a efectuat un raport de expertiză tehnică auto și s-au administrat diverse probatorii. După finalizarea cercetărilor penale, șoferul vinovat a fost trimis în judecată în fața Judecătoriei Brăila. 

Prin hotărârea publicată și redată pe scurt mai jos, Judecătoria Brăila a dispus condamnarea șoferului vinovat la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și la suspendarea executării acestei pedepse sub supraveghere. 

Prin aceeași hotărâre, Lospa Lawyers a reușit obligarea asigurătorului auto al șoferului vinovat de producerea accidentului, respectiv City Insurance Asigurare Reasigurare S.A., la plata sumei de 75.000 euro pentru traumele psihice suferite de fiica persoanei decedate. Această hotărâre a Judecătoriei Brăila a rămas definitivă prin respingerea apelului formulat de asigurătorul auto, devenind, astfel, un important reper pentru instanțele din circumscripția Curții de Apel Galați.

Reușita avocaților Lospa Lawyers este dovedită de obținerea unor daune morale într-un cuantum de aproximativ 2-3 ori mai mare decât media cuantumului despăgubirilor acordate în practica recentă a Curții de Apel Galați, și de aproximativ 10 ori mai mare decât cuantumul indicat de Ghidul pentru soluționarea daunelor morale elaborat de FPVS.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN