Curtea de Apel Ploiești stabilește definitiv despăgubiri de 200.000 euro pentru pasagera unui atelaj hipo

În anul 2013, în loc. Tărtășești, jud. Dâmbovița, un atelaj hipo condus de soțul victimei a fost izbit violent din spate de un autoturism. După 3 ani de cercetări penale și alți 4 ani de judecată, Judecătoria Răcari a stabilit despăgubiri modice pentru pasagera atelajului hipo, în cuantum de 70.000 lei. În 2021, avocații Lospa Lawyers au preluat cazul în apel și au reușit să obțină în fața Curții de Apel Ploiești despăgubiri de aproximativ 14 ori mai mari decât cele stabilite de Judecătoria Răcari.

Conform rapoartelor de expertiză medico-legale efectuate în cauză, victima a avut nevoie de 170 de zile de îngrijiri medicale. Leziunile traumatice au pus în primejdie viaţa victimei, au constituit un prejudiciu estetic grav şi permanent şi au determinat infirmitate fizică permanentă prin sechelele grave posttraumatice cu caracter definitiv de la nivelul gambei şi piciorului drept.

Hotărârea Curții de Apel Ploiești asigură un just echilibru între suferințele cauzate clientei Lospa Lawyers și cuantumul daunelor morale, corectând soluția Judecătoriei Răcari. Soluţia instanţei de prim grad de jurisdicţie nu a avut în vedere importanţa valorilor lezate [dreptul la integritate fizică și psihică garantat de art. 22 alin. (1) din Constituţie], a consecinţelor profund negative suferite de clientul Lospa Lawyers, a implicaţiilor acestora în viaţa socială a victimei şi a travaliului emoţional la care aceasta a fost supusă o lungă perioadă de timp.

Probatoriile propuse în apel de avocații Lospa Lawyers au arătat că, chiar după trecerea a 8-9 ani de la data producerii accidentului rutier, deplasarea victimei fără cadru este foarte grea; aceasta are glezna şi piciorul drept tumefiate, dure la palpare, are sensibilitate absentă la nivelul gleznei drepte şi calcaneu drept şi scăzută la nivelul gambei drepte, rămânând cu o cicatrice brun-albicioasă, neomogenă, cu lipsă de masă musculară (cca. 1 cm profunzime).

În plus, dovezile administrate in faţa instanţei de apel de către Lospa Lawyers au arătat dureri psihice intense şi repercusiuni de natură psihologică importante care au înrăutăţit calitatea vieţii victimei. 

Acest succes se adaugă portofoliului Lospa Lawyers, demonstrând devotamentul și expertiza avocaților noștri în setarea unor repere valoroase în practica judiciară națională a daunelor recunoscute împotriva companiilor de asigurare RCA aflate în faliment.

Lospa Lawyers oferă servicii de avocatură complete tuturor persoanelor victime ale unor accidente rutiere, pe tot teritoriul României.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN