FGA a plătit 420.000 euro daune morale familiei unei tinere accidentate într-un accident rutier

În urma unui accident rutier petrecut în data de 21.01.2021, în jud. Teleorman, în apropiere de mun. Alexandria, o tânără de 17 ani, pasager într-un autoturism, a decedat. La 2 ani de la producerea accidentului, instanțele de judecată au obligat definitiv City Insurance la plata unor daune morale în cuantum de 420.000 euro, iar în aprilie 2023, Fondul de Garantare a achitat această sumă familiei tinerei decedate

La data de 21.01.2021, în jurul orelor 18:50, pe DJ 504, în apropierea mun. Alexandria, un tânăr conducător auto, începător, s-a angajat în depășirea unui alt autovehiculul, fără a păstra o distanță laterală suficientă față de acesta din urmă, acroșându-l cu oglinda retrovizoare dreapta. În urma impactului, tânărul conducător auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În mașina condusă de acesta, se mai aflau alte 3 persoane, o persoană de sex bărbătesc aflată pe locul din dreapta față și 2 persoane de sex femeiesc care ocupau bancheta din spate.

În urma accidentului a rezultat decesul uneia din persoanele de sex femeiesc și vătămarea celorlalte 3 persoane.

Ancheta penală în acest caz a durat aproximativ 13 luni și a presupus inclusiv efectuarea unei expertize tehnice auto care a stabilit împrejurările și cauzele producerii accidentului.

Tânărul șofer a fost trimis în judecată penală, în fața Judecătoriei Alexandria, în luna aprilie 2022. Acesta a recunoscut săvârșirea faptei de ucidere din culpă, admițând că accidentul s-a datorat în întregime culpei sale.

Familia victimei a cerut despăgubiri de la asigurătorul autoturismului condus de tânărul șofer, respectiv City Insurance, în sumă totală de 900.000 euro.

În noiembrie 2022, Judecătoria Alexandria a condamnat tânărul șofer la pedeapsa cu 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, dispunând suspendarea sub supraveghere. Totodată, Judecătoria Alexandria a obligat City Insurance la plata sumei totale de 420.000 euro cu titlu de despăgubiri morale, astfel:

  • câte 100.000 euro pentru fiecare părinte al fetei decedate,
  • 70.000 euro pentru bunica fetei,
  • 50.000 euro pentru mătușa decedatei și
  • câte 50.000 euro pentru fiecare din cei 2 verișori primari ai victimei.

City Insurance a atacat această soluție, însă în luna martie 2023 Curtea de Apel București a anulat apelul societății de asigurare ca tardiv introdus, astfel că daunele morale stabilite de Judecătoria Alexandria au rămas definitive.

Primind cererea de plată din partea familiei victimei, Fondul de Garantare a Asiguraților a achitat suma de 420.000 euro în aprilie 2023, la aproximativ o lună de la definitivarea cuantumului despăgubirilor morale.

Familia persoanei decedate a fost reprezentată de avocații Lospa Lawyers pe tot parcursul urmăririi penale, în fața organelor de urmărire penală din mun. Alexandria și în fața instanțelor de judecată. Totodată, Lospa Lawyers a efectuat și toate formalitățile de plată în fața Fondului de Garantare a Asiguraților în vederea încasării rapide a sumei de 420.000 euro în aproximativ o lună de la stabilirea ei în mod definitiv de către instanțele de judecată

Acest succes se adaugă portofoliului Lospa Lawyers, demonstrând devotamentul și expertiza avocaților noștri în setarea unor repere valoroase în practica judiciară națională a daunelor recunoscute împotriva companiilor de asigurare RCA aflate în faliment.

Stabilirea cuantumului despăgubirilor morale la 50.000 euro pentru rude de grad III (mătușa victimei) și IV (verișorii primari ai victimei) reprezintă, la știința noastră, un record în jurisprudența recentă.

Lospa Lawyers oferă servicii de avocatură complete tuturor persoanelor victime ale unor accidente rutiere, pe tot teritoriul României.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN