Lospa Lawyers a recuperat 250.000 euro de la City Insurance în decembrie 2021, în ciuda stării de insolvență constatate de către ASF

În 17 septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (City Insurance), în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, și a constatat starea de insolvenţă a City Insurance. Începând cu această dată, executările silite demarate de către creditorii City Insurance au întâmpinat, în general, dificultăți majore, prin lipsa oricăror disponibilități bănești în conturile bancare ale City Insurance. Suma recuperată de către Lospa Lawyers este, la știința noastră, cea mai mare sumă recuperată de la City Insurance de o victimă a unui accident rutier, după anunțul ASF

Aceleași probleme au fost întâmpinate și de către un tânăr din Buzău care, în urma unui accident rutier petrecut în 17 iunie 2018, a suferit amputația gambei drepte. În urma unui proces civil care a durat aproximativ 17 luni, Lospa Lawyers a obținut din partea Curții de Apel București recunoașterea definitivă a sumei de 250.000 euro pentru acoperirea daunelor morale suferite de către clientul nostru.

Soluția Curții de Apel București a fost pronunțată în data de 2 noiembrie 2021 și a fost pusă în executare imediat după pronunțarea acesteia prin înființarea popririlor asupra tuturor conturilor bancare ale City Insurance deschise în România. Toate băncile au raportat lipsa sumelor de bani în conturile City Insurance, astfel că recuperarea oricăror sume de bani de la City Insurance părea a nu avea nicio șansă de izbândă.

În astfel de situații, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale în vederea achitării sumelor cuvenite victimelor unor accidente rutiere, însă numai în limita plafonului de 500.000 lei (echivalentul a aprox. 100.000 euro) și numai după trecerea unei perioade însemnate de timp. Așadar, urmărirea procedurii administrative cu FGA pentru recuperarea daunelor morale în cuantum de 250.000 euro nu asigura pentru Clientul nostru o recuperare imediată a sumelor recunoscute de Curtea de Apel București și nici totală, lăsând incertă diferența dintre plafonul garantat de aprox. 100.000 euro și totalul despăgubirilor morale în valoare de 250.000 euro.

Totuși, avocații Lospa Lawyers au solicitat demararea tuturor modalităților de executare împotriva City și înființarea popriri în mâinile mai multor terți popriți, persoane juridice care ar putea datora sume de bani City Insurance (altele decât băncile). Selecția companiilor care ar putea datora City Insurance diverse sume de bani și gestionarea modalităților de executare a asigurat reușita recuperării integrale a daunelor morale în cuantum de 250.000 euro, într-un timp record, de numai 3 săptămâni. Identificarea acestor terți popriți a fost realizată de către avocații Lospa Lawyers și posibilă experienței acumulate în practica executării silite.

Dosarul de executare a fost instrumentat de SCPEJ Peticaru, Iordache și Asociații, organ de executare alături de care Lospa Lawyers gestionează toate procedurile de executare silită vizând recuperarea daunelor morale și materiale din practica litigiilor de vătămare corporală.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN