ASIROM obligată la plata de daune morale în cuantum de 60.000 EUR

Lospa Lawyers obține o hotărâre din partea Judecătoriei Sectorului 2 București pentru un pasager în vârstă de 71 de ani al unui autoturism implicat într-un accident rutier în zona serpentinelor periculoase din loc. Posada, jud. Prahova. Șoferul autoturismului Dacia Logan a pierdut controlul autoturismului, ieșind de pe carosabil într-o râpă adâncă. În urma răsturnărilor autoturismului, șoferul autoturismului a decedat pe loc, iar pasagerul – client al Lospa Lawyers – a fost grav rănit.

Ulterior producerii accidentului victima fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale și a rămas internată timp de 4 zile. La internarea în Spitalul Județean Ploiești, victima era inconștientă, cu multiple fracturi (temporală dreaptă, stânca temporală dreaptă, os sfenoid drept și la coastele C8 și C9), multiple contuzii hemoragice (inclusiv cerebrale) și hematoame. Ulterior, aceasta a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Brașov, pentru o nouă perioadă de 17 zile. Pentru vindecare, clientul Lospa Lawyers a efectuat multiple intervenții chirurgicale și proceduri de recuperare la One to One Nursing București, Spitalul Militar Matei Balș și la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan București.

La 5 luni de la producerea accidentului, victima încă resimțea dureri violente la regiunea lombară, fiind imobilizată, și suferind o scădere a forței musculare la mâna stângă. La aproape 2 ani de la producerea accidentului, la proba CT, încă se observau leziuni sechelare ale traumatismului cranio-cerebral, precum și o ușoară atrofie cerebrală frontoparientală.

Raportul de expertiză medico-legală administrat în timpul cercetării judecătorești a concluzionat că victima accidentului a necesitat 180 de zile de îngrijiri medicale și că viața acesteia i-a fost pusă în primejdie.

În acest caz, Judecătoria Sectorului 2 București a obligat Asirom Vienna Insurance Group la plata sumei de 60.000 EUR cu titlu de prejudiciu pentru daunele morale suferite de către clientul Lospa Lawyers. Raportat la numărul de zile de îngrijiri medicale, instanța de judecată a acordat despăgubiri în cuantum mediu de aproximativ 1.600 lei pentru fiecare zi de îngrijiri medicale, cuantum peste daunele stabilite de societățile de asigurare în cazuri similare. Hotărârea Judecătoriei Sectorului 2 București nu este definitivă.

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste ofertele asigurătorilor și peste media publicată de Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO