Lospa Lawyers câștigă în fața CNSAS: “aspectele relatate de pârât nu relevau vreo atitudine potrivnică faţă de regimul totalitar”

Prin decizia din martie 2023, Curtea de Apel București confirmă apărările propuse de către avocații Lospa Lawyers, stabilind că Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) nu a reușit dovedirea îndeplinirii a 2 din cele 3 condiiții impuse de OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii pentru constatarea calității de colaborator al Securității.

Litigiul a avut ca obiect constatarea calității de colaborator al Securităţii a clientului nostru, în condițiile OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii (OUG nr. 24/2008).

În urma analizării notelor informative ale pârâtului, avocații Lospa Lawyers au arătat Curții de Apel București că, în ciuda aprecierilor CNSAS, acestea nu relatau atitudini potrivnice ale unor persoane față de regimul totalitar. Din contră, relatările pârâtului constituiau o circumstanţiere în favoarea persoanei menționate în notele informative, dovada acestui fapt fiind tocmai faptul că, asupra persoanei supravegheate, a fost emis, ulterior, un Raport cu propunere de închidere a mapei de verificare.

Curtea de Apel București a descifrat corect condițiile şi principiile OUG nr. 24/2008 prin raportare notele informative analizate, sancționând superficialitatea CNSAS în demersul împotriva clientului nostru, prin respingerea acțiunii formulate de CNSAS.

Sentința Curții de Apel București nu este definitivă, fiind supusă recursului la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO