Motociclist obține 580 euro pentru fiecare zi de îngrijiri medicale de la ASIROM

În 14.02.2021 a avut loc accidentul a cărei victimă a fost clientul Lospa Lawyers, un tânar în vârstă de 18 ani, în timp ce acesta circula regulamentar cu motocicleta, în jud. Ilfov, pe raza comunei Dragomirești-Vale. Vinovat de producerea accidentului a fost șoferul unui autoturism Dacia Sandero, care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere de pe un sens de mers pe altul.

În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală a motociclistului, fiind preluat și transportat de către Serviciul de Ambulanță București-Ilfov la Spitalul Universitar de Urgență din București, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.

Tânărul motociclist a necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale în urma accidentului, suferind un traumatism la umărul drept și o contuzie la coloana lombo-sacrată. Acesta a necesitat  imobilizare în bandaj Dessault pentru 21 de zile, neputându-și menține decubitul în șezut.

Asigurătorul autoturismului Dacia Sandero, Asirom Vienna Insurance Group S.A. (Asirom) a oferit motociclistului despăgubiri morale de doar 44.000 lei. După încasarea aceste sume ofertate, clientul nostru a decis formularea unei cereri de chemare în judecată împotriva Asirom, pentru obținerea unor daune morale într-un cuantum mai mare.

Prin hotărârea din septembrie 2022, Tribunalul București a obligat Asirom la plata sumei de 20.000 euro cu titlu de daune morale, în plus față de suma plătită de Asirom în cuantum de 44.000 lei. Astfel, suma despăgubirilor câștigate de avocații Lospa Lawyers s-a ridicat la aproximativ 29.000 eur, adică circa 580 eur pentru fiecare zi de îngrijiri medicale.

Hotărârea Tribunalului București este definitivă, apelul Asirom fiind respins de către Curtea de Apel București în martie 2023.

Aceasta victorie este rezultatul unei strategii complexe de apărare a clientului nostru, bazată pe o solidă argumentație juridică și un probatoriu adecvat administrat în cauză. Hotărârile instanțelor din București sunt reprezentative pentru preocupările constante ale echipei Lospa Lawyers de conștientizare din partea reprezentanților companiilor RCA a traumelor și suferințelor victimelor evaluate în mod concret, de la caz la caz, și nu potrivit unor grile de despăgubire abstracte și obscure.

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste valoarea punctajului traumatologic calculat în baza Ordinului Comun nr. 1/2.293/2022 emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Ministerul Sănătății.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO