3.333 lei pentru fiecare zi de îngrijiri medicale – media despăgubirilor acordate de către Judecătoria Sectorului 1 București pentru leziuni ușoare suferite de o minoră în urma unui accident rutier

Lospa Lawyers obține o hotărâre din partea Judecătoriei Sectorului 1 București pentru trei persoane implicate într-un accident rutier petrecut în jud. Hunedoara

La data de 21.04.2018, LB, LDE și SLA au fost victimele unui accident rutier produs pe DJ 708E, pe direcția Deva către Hunedoara, la km. 9+700m, vinovat de producerea accidentului fiind un asigurat RCA al societății City Insurance Asigurare – Reasigurare S.A. (pe mai departe, City). Cele 3 cliente ale Lospa Lawyers se aflau într-un autoturism condus de o șoferiță care nu a adaptat viteza de circulație a autoturismului, în momentul angajării într-o curbă la stânga. Autoturismul a derapat și a lovit o grămadă de moloz de pe marginea drumului, fapt ce a provocat rostogolirea autoturismului de mai multe ori.

Cercetarea penală a acestui caz a durat aproximativ 5 luni, Lospa Lawyers asigurând servicii juridice inclusiv în fața organelor de urmărire penale din cadrul Poliției Municipiului Deva-Biroul Rutier.

LB, pasageră pe locul din dreapta față, a necesitat 55-60 de zile de îngrijiri medicale și a fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier, cu o fractura 1/3 proximală diafiză femur drept cominutivă cu deplasare, cu o fractură ram iliopubian stâng cu mică deplasare și cu un traumatism cranio-cerebral fără pierdere de cunoștință. Aceasta a solicitat obligarea City la plata sumei de 200.000 lei reprezentând prejudiciul cauzat de daune morale.

LDE, pasageră pe locul din dreapta spate, a necesitat 8-9 de zile de îngrijiri medicale și a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral cu comoție cerebrală minoră cu excoriații faciale și cu multiple contuzii somatice minore. În urma accidentului aceasta a suferit cicatrici în zona feței, a gâtului și a mâinii drepte și a întâmpinat dificultăți de exprimare orală timp de o săptămână.

SLA, pasageră pe locul din spate mijloc, a necesitat 80-85 de zile de îngrijiri medicale și a fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier, cu fractura aripa sacrată dreapta fără deplasare, fractură ram ilio-pubian drept, cu contuzie lombară, contuzie abdominală, contuzie umăr stâng, contuzie gambă dreaptă, traumatism cranio-cerebral acut închis fără pierdere de cunoștință. În urma accidentului rutier, victima a declarat că a fost nevoită să urmeze tratamentul la domiciliu și a fost imobilizată la pat timp de șase săptămâni.

Totodată, cele trei victime au solicitat în contradictoriu cu City și acordarea de despăgubiri materiale pentru acoperirea cheltuielilor cu medicamente și cu analize medicale.

La data de 04.06.2019, Judecătoria Sectorului 1 București, prima instanță sesizată cu cererea de chemare în judecată formulată de către cele 3 victime, a obligat societatea de asigurare la plata următoarelor sume:

  • 160.000 lei pentru LB, cu titlu de daune morale pentru cele 55-60 zile de îngrijiri medicale (2.666 lei/ zi de îngrijiri medicale, în medie);
  • 30.000 lei pentru LDE, cu titlu de daune morale pentru cele 8-9 zile de îngrijiri medicale (3.333 lei/ zi de îngrijiri medicale, în medie);
  • 180.000 lei pentru SLA, cu titlu de daune morale pentru cele 80-85 zile de îngrijiri medicale (2.100 lei/ zi de îngrijiri medicale, în medie).

Înainte de înregistrarea cererii de chemare în judecată, City a transmis oferte clientelor noastr pentru dezdăunarea acestora, astfel:

  • 27.900 lei pentru LB;
  • 4.500 lei pentru LDE;
  • 39.525 lei pentru SLA.

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste ofertele asigurătorilor și peste media publicată de Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO