Lospa Lawyers, în colaborare cu Universitatea Nicolae Titulescu, a organizat Concursul de procese simulate de drept procesual civil

Lospa Lawyers în colaborare cu Departamentul de Drept Privat al Universității Nicolae Titulescu, a organizat a doua ediție a Concursului de Procese Simulate de Drept procesual civil, sâmbătă, 20.04.2019 în incinta Palatului de Justiție din București.

Concursul s-a adresat studenților anului al IV-lea și a avut mai multe etape care s-au desfășurat în perioada 7-20 aprilie. Pentru participarea în etapa pledoariilor, echipele formate din câte 2 studenți au redactat un eseu pe tema „Soluțiile instanței de apel în cazul neaplicării de către prima instanță a dispozițiilor art. 78 C. proc. civ.”

În urma selecției eseurilor, juriul format din asist. univ. dr. Carla Alexandra Anghelescu, judecător în cadrul Tribunalului București, asist. univ. drd. av. Paul Lospa, Fondator LOSPA LAWYERS și av. Ramona Dănac, Of Counsel LOSPA LAWYERS, a desemnat 6 echipe de studenți care au participat în etapa pledoariilor, în incinta Palatului de Justiție, în data de 20 aprilie 2019.

Spețele supuse dezbaterilor orale în fața juriului au ridicat diverse probleme dificile de drept procesual civil, ca de exemplu:

1. Posibilitatea mandatarului neavocat de a ridica excepții procesuale, fără a susține concluzii orale asupra acestora;

2. Ridicarea excepției prescripției dreptului la acțiune la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate, în lipsa depunerii unei întâmpinări de către partea interesată;

3. Posibilitatea atacării încheierii prin care s-a anulat o cerere de intervenție voluntară principală ca netimbrată cu apel sau, după caz, cu recurs, pe cale separată, conform art. 64 alin. (4) C. proc. civ.;

4. Chemarea în judecată, prin mijlocul procesual prevăzut de art. 68 – 71 C. proc. civ., a intervenientului voluntar principal;

5. Decăderea părții interesate din dreptul de a solicita decăderea părții potrivnice din exercitarea unui drept procesual;

6. Aplicații ale noțiunii “pot pune concluzii“ menționate de art. 130 alin. (2) C. proc. civ.;

7. Aplicarea în timp a Legii nr. 310/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Premiile au fost acordate echipelor care au demonstrat cele mai bune abilități de argumentare și persuasiune, dar și un nivel foarte bun de cunoștințe teoretice în domeniul dreptului procesual civil.

Au fost desemnați drept câștigători ai Concursului de procese simulate la Drept procesual civil – Ediția 2019, următorii studenți:

Premiul I – echipa formată din Valentina Elena Dorin și Eugen Constantin Luca

Premiul al II-lea – echipa formată din Diana Natan (Buterez) și Matei Veriotti

Premiul pentru cel mai bun orator – Matei Veriotti

Au mai participat: Andreea Paicu, Ramona Vidican, Ana – Elena Petruș, Raluca – Marilena Saru, Ionela – Alina Moldovanu, Anne-Mary Mustiață, Georgiana Mădălina Buzică și Crina Trifu.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO