40.000 lei daune morale acordate unui pasager care nu purta centura de siguranță la momentul producerii unui accident rutier

Lospa Lawyers obține o hotărâre din partea Judecătoriei Sectorului 2 București pentru un pasager al unui autoturism implicat într-un accident rutier. Deși nu purta centură de siguranță la momentul producerii accidentului – aceasta fiind obligatorie –, clientul Lospa Lawyers a obținut despăgubiri pentru daunele morale suferite în cuantum de 40.000 lei. Media despăgubirilor obținute este de 1.333 lei pentru fiecare zi de îngrijiri medicale și este superioară mediei ofertelor emise de soceitățile de asigurare în cazuri similare. Întinderea daunelor morale a fost probate de Lospa Lawyers inclusiv cu un raport de expertiză psihologic.

Accidentul s-a produs pe Şos. București – Ploiești, în dreptul unui complex comercial, atunci când șoferul autoturismului în care se afla clientul Lospa Lawyers a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un pom, rezultând vătămarea corporală a tuturor persoanelor aflate în autoturism.

Potrivit raportului de expertiză tehnică judiciară  întocmit în cursul urmăririi penale, la apropierea de începutul pasarelei din dreptul unui complex comercial, care are trei benzi de urcat pe pod și alte două benzi în dreapta, pe lângă pod, conducătorul auto a virat brusc spre dreapta pentru a se încadra pe breteaua de circulație de lângă pod și a lovit bordura dintre benzile bretelei, după care a intrat în derapaj și s-a deplasat necontrolat până la impactul frontal cu un copac situat în afara părții carosabile. După impactul frontal cu copacul la autoturism s-a declanșat un incendiu care a afectat inclusiv habitaclul, autoturismul fiind avariat, iar ocupanții acestuia au suferit vătămări corporale.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a clientului Lospa Lawyers, acesta fiind diagnosticat cu fracturi costale stângi, contuzie pulmonară de lob superior stâng, pneumotorax stâng minim, contuzie hemoragică perete toracic stâng, având nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

În cadrul urmăririi penale, a fost stabilit că clientul Lospa Lawyers nu purta de centură de siguranță deși locul ocupat de acesta în autoturism era prevăzut cu un astfel de sistem de siguranță.

După finalizarea urmăririi penale, clientul Lospa Lawyers a solicitat Judecăroriei Sectorului 2 București obligarea societății de asigurare a autoturismului implicat în accident la plata sumei de 69.000 lei cu titlu de prejudiciu pentru daunele morale suferite. În timpul cercetării judecătorești, a fost propus și administrat un raport psihologic pentru prabațiunea consecințelor prejudiciabile asupra integrității fizice şi psihice a clientului nostru.

Judecătoria Sectorului 2 București a reținut vinovăția comună a intervenientului forțat (pentru producerea accidentului), dar și a clientului Lospa Lawyers (pentru nepurtarea centurii de siguranță). În ciuda acestei circumstanțe factuale reținute de către instanța de judecată, Judecătoria Sectorului 2 București a obligat societatea de asigurare la plata sumei de 40.000 lei cu titlu de prejudiciu pentru daunele morale suferite de către clientul Lospa Lawyers. Raportat la numărul de zile de îngrijiri medicale, instanța de judecată a acordat despăgubiri în cuantum mediu de 1.333 lei pentru fiecare zi de îngrijiri medicale, cuantum peste daunele stabilite de societățile de asigurare în cazuri similare, în care este reținută încălcarea de către victimă a obligației de a purta centura de siguranță. Hotărârea Judecătoriei Sectorului 2 București nu este definitivă

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste ofertele asigurătorilor și peste media publicată de Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO