720 EUR daune morale pentru fiecare zi de îngrijiri medicale

Lospa Lawyers obține recunoașterea prejudiciului pentru daunele morale suferite de o minoră – pasageră într-un autoturism implicat într-un accident frontal cu un TIR. Șoferul vinovat de producerea accidentului – depistat cu o alcoolemie de 2,70 gr/1000ml sânge – a decedat în urma producerii accidentului și era tatăl minorei.

La data de 28.05.2014, pe DN 7, pe raza com. Bascov, județul Argeș, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism în care se afla o minoră – pasager, pe scaunul din dreapta față. Autoturismul era condus de tatăl minorei. Potrivit raportului de expertiză întocmit în urma producerii accidentului rutier, șoferul autoturismului a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un TIR, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare în curba deosebit de periculoasă. Lipsa de concentrare a atenției șoferului s-a datorat stării fiziologice în care se afla din cauza consumului de alcool, acesta fiind depistat cu o alcoolemie de 2,70 gr/1000 ml sânge proba I, respectiv 2,50 gr/1000ml sânge proba II, potrivit buletinului de analiza toxicologie emis de Serviciul de Medicină Legală Argeş. În urma producerii accidentului, șoferul autoturismului a decedat, iar fiica acestuia, pasagera din dreapta, a suferit leziuni traumatice la nivelul capului, abdomenului, coapsei drepte, și genunchiului drept care au necesitat 16-18 zile de îngrijire medicală. Probele de personalitate ale minorei au evidențiat inhibiție, introversie, vulnerabilitate, complexe de inferioritate, uneori în anumite situații, efort de cenzurare, conflicte cu sine și cu alții din cauza dificultăților adaptive, adaptare dificilă, conflicte afective recente sau vechi. Recomandările examenului psihologic au fost: psihoterapie individuală și de familie, terapie comportamentală. Totodată, minorei i s-a instituit tratament cu antibiotice injectabil, soluții perfuzabile, antialgice și pansamente locale.

Singura persoană găsită vinovată de producerea accidentului a fost șoferul autoturismului, tatăl minorei, ulterior decedat.

Lospa Lawyers a asistat minora pe tot parcursul urmăririi penale desfășurate de organele de urmărire penală din jud. Argeș, dar și în procedura judiciară de recunoaștere și obținere a prejudiciilor cauzate de daunele morale împotriva asigurătorului RCA.

După epuizarea etapei de cercetare penală, Lospa Lawyers a solicitat obligarea asigurătorului conducătorului auto la plata sumei de 112.500 lei (aprox. 24.400 EUR) constând în prejudicii pentru daunele morale suferite de minoră, în mod direct. Judecătoria Buftea a admis în parte acțiunea formulată de Lospa Lawyers și a acordat despăgubiri pentru daunele morale suferite de victimă în cuantum total de 60.000 lei (aprox. 13.000 EUR). Decizia Judecătoriei Buftea este supusă apelului la Tribunalul Ilfov și este publicată, in extenso, mai jos.

În România, cuantumul despăgubirilor pentru daunele morale este intens discutat între reprezentanții companiilor de asigurare auto obligatorie și victimele accidentelor auto. În general, ofertele de despăgubire formulate de companiile de asigurare auto obligatorie respectă Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (disponibil aici http://www.fpvs.ro/sites/default/files/files/Ghid_pentru_solutionarea_daunelor_morale_ed_2012.pdf și denumit, mai departe, Ghidul).

Pentru tipul și forma prejudiciului suferit de minoră, Ghidul a identificat o medie a despăgubirilor acordate de instanțele judecătorești din România pentru daune morale pentru fiecare zi de îngrijiri medicalae necesare vindecării de 474 de lei (aproximativ 100 EUR);

Așadar, față de această medie, despăgubirile obținute de Lospa Lawyers sunt de aproximativ 7 ori mai mari. Aceasta victorie este rezultatul unei strategii complexe de apărare a minorei, bazată pe o solidă argumentație juridică și un probatoriu adecvat administrat în cauză. Decizia Judecătoriei Buftea este reprezentativă pentru preocupările constante ale echipei Lospa Lawyers de conștientizare din partea reprezentanților companiilor RCA a traumelor și suferințelor victimelor evaluate în mod concret, de la caz la caz, și nu potrivit unor grile de despăgubire abstracte și obscure.

Totodată, subliniem că, în ciuda apărărilor asigurătorului RCA din acest caz, pentru determinarea întinderii prejudiciului suferit de minoră nu poate avea vreo relevanță relația de rudenie dintre victimă și persoana vinovată de producerea accidentului. Consecințele hazardului acoperit de polița RCA achiziționată de tatăl victimei nu pot fi declinate sau bagatelizate de către asigurătorul RCA pentru considerentul legăturilor de rudenie dintre acesta și victimă.

În fiecare an, Lospa Lawyers asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat cu mult peste media publicată de Ghid.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO