Worwag Pharma câștigă definitiv în instanță, în fața Agenției Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România

Procesul a vizat obligarea Agenției Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) la armonizarea indicațiilor și mărimilor de ambalaj a 2 produse aflate în competiție directă, dintre care unul deținut de clientul Lospa Lawyers, Worwag Pharma

În aprilie 2020, Worwag Pharma a transmis către ANMDMR o cerere prin care a sesizat Agenției lipsa de consecvență în aplicarea reglementărilor în domeniu în mod unitar față de toți deținătorii de autorizație de punere pe piață a unor medicamente și în cadrul tuturor tipurilor de proceduri de evaluare a medicamentelor.

În mai 2020, ANMDMR și-a recunoscut lipsa de consecvență sesizată, arătând că va corecta eroarea cu privire la medicamentul subscrisei.

Timp de 7 luni, clientul nostru a solicitat Agenției, în repetate rânduri, implementarea corecției solicitate, fără a primi un răspuns concret din partea reprezentanților ANMDMR.

În aceste circumstanțe, în decembrie 2020, Worwag Pharma a formulat o cerere de chemare în judecată, solicitând instanțelor de judecată obligarea ANMDMR la emiterea decizii de armonizare solicitate.

Observând această cerere de chemare în judecată, în ianuarie 2021, ANMDMR a binevoit rezolvarea pretențiilor clientului nostru. Deși aveau atribuția legală de a observa încălcărea legislației specifice, cu consecința armonizării imediate a indicațiilor și mărimilor de ambalaj a 2 produse aflate în competiție directă, ANMDMR a rămas în deplină pasivitate timp de mai bine de 7 luni.

Soluția la care s-a oprit prima instanță, aceea de a obliga ANMDMR la emiterea deciziei de armonizare solicitate demonstrează neputința autorității publice de a-și realiza benevol atribuțiile fără concursul instanței de judecată și în absența forței coercitive a statului.

Comportamentul doloziv al ANMDMR a fost în mod corect surprins și taxat de către Curtea de Apel București prin obligarea autorității publice la emiterea actului administrativ așteptat de compania noastră timp de mai bine de 7 luni.

Lospa Lawyers a reprezentat Worwag Pharma în acest demers împotriva ANMDMR finalizat cu succes, atât în etapa administrativă, cât și în fața instanțelor de judecată.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO