200.000 lei – daunele morale recunoscute unui pieton accidentat pe trotuar

În anul 2018, în mun. Petroșani, jud. Hunedoara, un conducător auto nu a adaptat viteza la condițiile de drum și, pierzând controlul volanului, a pătruns pe trotuar și a accidentat un pieton, lovind și un alt autoturism. În urma impactului cu autoturismul pătruns pe trotuar, victima a suferit o fractură deschisă la tibia inferioară dreaptă, motiv pentru care a fost internată în spital timp de aproximativ 3 săptămâni. Inițial, serviciul județean de medicină legală a apreciat că, pentru vindecarea leziunilor, victima accidentului necesită 60 de zile de îngrijiri medicale.

Lospa Lawyers a asigurat în integralitate servicii juridice în fața organelor de urmărire penală din mun. Petroșani. Cercetarea penală a durat aproximativ 5 luni.

După finalizarea cercetărilor penale, în numele persoanei accidentate, Lospa Lawyers a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva asigurătorului șoferului vinovat de producerea accidentului. În urma cererilor de probațiune efectuate de către Lospa Lawyers în numele persoanei vătămate, Judecătoria Sectorului 1 București a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea fidelă a tuturor rezultatelor leziunilor traumatice suferite de pieton. În urma efectuării acestei expertize, consecințele leziunilor traumatice au fost reapreciate de către medicii legiști, prin majorarea considerabilă a numărului de îngrijiri medicale la 130-135.

Prin hotărârea publicată și redată în integralitate mai jos, Judecătoria Sectorului 1 București a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de Lospa Lawyers, dispunând obligarea asigurătorului auto al șoferului vonovat de producerea accidentului, respectiv City Insurance Asigurare Reasigurare S.A., la plata sumei de 200.000 lei reprezentând daune morale în urma evenimentului rutier. Prin aceeași hotărâre, Lospa Lawyers a reușit obligarea aceluiași asigurător la plata tuturor cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.610,83 lei constând în taxă judiciară de timbru, onorariu avocațial și cheltuieli de deplasare ale martorului ascultat de instanța de judecată. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 București nu este definitivă.

Apărările asigurătorului auto au vizat diminuarea pretențiilor victimei până la concurența mediei despăgubirilor identificate prin eaborarea Ghidului pentru soluționarea daunelor morale, elaborate la comanda Fondului de Protecție a Victimelor Străzii (pe mai departe, FPVS). Avocații Lospa Lawyers au reamintit instanței de judecată că, potrivit Deciziei nr. 1021/2017 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, acest Ghid este irelevant, întrucât conține date statistice extrase din hotărâri ale instanțelor judecătorești care nu pot fi asimilate legislației și jurisprudenței din România. Aceste apărări au condus la stabilirea daunelor morale cuvenite clientei Lospa Lawyers la un cuantum de trei ori mai mare celui propus de Ghidul FPVS pentru leziuni similare.

Livia Dianu – Buja, Associate Lospa Lawyers, a asigurat reprezentarea clientei noastre în fața organelor de urmărire penală din mun. Hunedoara, dar și în procesul civil dedus Judecătoriei Sectorului 1 București.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO