400.000 EURO – daunele morale stabilite definitiv de către Curtea de Apel București

Victima a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia a rămas paralizată. Leziunile extrem de grave de la nivelul coloanei vertebrale, coastelor, toracelui, omoplatului drept au pus în pericol viața victimei. Hotărârea Curții de Apel București este definitivă, executorie și marchează un precedent important în practica recentă a Curții.

În ianuarie 2019, un bărbat în vârstă de 35 ani a fost implicat într-un accident rutier, în afara localității Sinești, jud. Ialomița. Pe fondul oboselii la volan, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă în dreapta sensului său de mers, a smuls din rădăcini un copac în urma impactului puternic, după care s-a răsturnat de mai mult ori pe un teren agricol. Accidentul de circulație s-a soldat cu decesul șoferului și cu vătămarea corporală gravă a bărbatului în vârstă de 35 ani.

Ulterior producerii accidentului victima a fost transportată în stare inconștientă la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), unde a fost resuscitat. A fost diagnosticat cu multiple tasări și fracturi cominutive corpuri vertebrale, luxații, hematoame paravertebrale, fractură omoplat drept și multiple fracturi costale.

Examinările neurologice repetate, efectuate după ce victima a redevenit conștientă au confirmat paraplegia completă (paralizia ambelor membre inferioare).

În urma diagnosticului de paraplegie completă, precum și a evaluării comisiei a persoanelor adulte cu handicap, victima a fost încadrată în gradul de handicap grav, cu asistent personal, permanent și nerevizuibil. Totodată, victimei i s-a recunoscut și pierderea în totalitate a capacității de muncă.

Dosarul penal a fost clasat întrucât persoana vinovată de producerea accidentului a decedat.

Ulterior, în anul 2020, avocații Lospa Lawyers au formulat o cerere de chemare în judecată împotriva Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. prin care au solicitat Tribunalului Ialomița recunoașterea daunelor morale și materiale suferite de către victimă.

Timp de mai bine de 1 an, reprezentanții Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. au contestat nevinovăția victimei, alegând faptul că aceasta nu ar fi purtat de centura de siguranță la momentul producerii accidentului, însă nici proba cu expertiza tehnică auto, nici proba cu expertiza medico-legală nu au confirmat supozițiile acestora.

În data de 23 septembrie 2021, Tribunalul Ialomița a obligat societatea de asigurare la plata către clientul Lospa Lawyers a sumei de 400.000 euro, precum și la plata sumei de 29.234 lei daune materiale.

Împotriva acestei hotărâri, a fost declarat apel de către Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A. În data de 28 aprilie 2022, prin hotărâre definitivă, Curtea de Apel București a menținut cuantumul daunelor morale și materiale stabilit de către Tribunalul Ialomița:

Hotărârea Tribunalului Ialomița marchează un record în practica judiciară ialomițeană, fiind important că nivelul daunelor morale stabilit de către Tribunalul Ialomița a fost menținut de către Curtea de Apel București.

Totodată, acest succes se adaugă portofoliului Lospa Lawyers, demonstrând devotamentul și expertiza avocaților noștri în setarea unor repere valoroase în practica judiciară națională a daunelor recunoscute împotriva companiilor de asigurare RCA.

Lospa Lawyers oferă servicii de avocatură complete tuturor persoanelor victime ale unor accidente rutiere, pe tot teritoriul României.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

ro_RORO