Livia Dianu-Buja câștigă Concursul International Young Lawyers Contest 2018

Livia Dianu-Buja, Associate Lospa Lawyers, a participat în perioada 06 – 07 septembrie 2018, la International Young Lawyers Contest 2018, organizat de Academy of European Law (ERA) în colaborare cu Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE) în Trier, Germania. Concursul a reunit 20 de tineri avocați din barourile din România, Franța, Germania, Finlanda, Belgia, Cipru, Polonia, Italia, Croația, Islanda.

Baroul din București a sponsorizat cei 3 avocați români participanți cu contravaloarea taxei de participare la concurs și a cheltuielilor de transport.

Echipele participante au fost evaluate de un juriu format din Sir Nicholas Forwood QC (fost judecător la Curtea Generală a Uniunii Europene), Ranko Pelicarić (al doilea Vice-președinte al CCBE), Margarete Graefin von Galen (al treilea Vice-președinte al CCBE), Vanessa Knapp Obe (consultant independent, Președinte al Comitetului de Drept Comercial al CCBE - până în iulie 2018 și membru al Consiliului de Administrație al ERA), Alain Steichen (avocat partener, Bonn Steichen & Partners, Luxembourg) și Florence Hartmann-Vareilles (șef de secție al departamentului de Drept European al Afacerilor ERA).

Prima rundă a presupus pregătirea de către fiecare echipă a unui raport scris privind o problemă practică referitoare la legislația europeană. Patru din cele șase echipe au purtat dezbateri asupra libertății de stabilire a sediului profesional al societăților din statele membre UE, argumentând decizia din 25.10.2017 luată de către Curtea de Justiție a UE în cazul C-106/16 Polbud. Celelalte două echipe s-au confruntat cu problema drepturilor de autor pe Piața Unică Digitală, opinând asupra Strategiei pentru o Piață Unică Digitală pentru Europa (A Digital Single Market Strategy for Europe) a Comisiei Europene.

A doua rundă a presupus un exercițiu de negociere a unui contract de vânzare de acțiuni, fiecare echipă fiind nevoită să apere interesele uneia din cele 2 părți implicate (referitoare la alegerea legii aplicabile contractului, modalitatea de rezolvare a disputelor, garanții și indemnizații, modalități de plată a prețului, cont escrow, clauze de neconcurență și de confidențialitate). Au fost testate abilități privind gândirea critică, capacitatea de argumentare și de apărarea a unei idei, abilități de comunicare, claritate și persuasiune, dar și capacitatea de a lucra în echipă.

În runda a treia, cele două echipe desemnate câștigătoare ale primelor două runde s-au confruntat într-o dezbatere orală de tipul moot court. Echipele finaliste au dezbătut cazul -214/1, ClientEarth v. European Food Safety Authority (EFSA) din fața Curții Generale a UE.

Juriul a acordat premiul I echipei de avocați formate din Livia Dianu-Buja (associate Lospa Lawyers), Ella Hiltunen (associate Hannes Snellman Attorneys Ltd, Helsinki) și Vincent Berthier-De Bortoli (associate Jouanjan & Partners, Marseille).

Felicitări Livia!

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN