Practica de Litigii de dreptul muncii a LL încheie anul cu victorii împotriva CFR, TAROM, Unifarm, Flanco, Poșta Română, AEM/ Luxten și Kistler

Lospa Lawyers a asistat pe parcursul anului 2021 persoane fizice implicate în diverse conflicte de muncă. Toate aceste litigii de muncă au fost câștigate.

În luna februarie 2021, domnul T. a fost retrogradat din funcția de conducere deținută în cadrul CFR. Reprezentat de Lospa Lawyers, în luna decembrie 2021, domnul T. a fost reîncadrat în funcția de conducere, în urma victoriei obținute împotriva CFR, în fața Tribunalului București.

La începutul anului 2020, domnul O., inginer sistem, a fost concediat de AEM/ Luxten, sub pretextul unei restructurări a biroului tehnic din care făcea parte. Tribunalul Prahova a anulat decizia de concediere, iar Curtea de Apel Ploiești a menținut soluția primei instanțe. Angajatorul a fost obligat la reintegrarea domnului O. și la plata tuturor salariilor de la data concedierii. O particularitate inedită a acestui caz a fost că instanțele judecătorești au mai reținut că domnul O. a fost transferat de la Luxten la AEM, prealabil concedierii sale, în sensul unui transfer de întreprindere, așa cum este definit de Legea nr. 67/2006 privind protecția drepturilor salariaților în cazul transferului întreprinderii, al unității sau al unor părți ale acestora. Decizia instanțelor judecătorești este importantă întrucât i-a permis dlui O. să ceară și să obțină reintegrarea la locul său de muncă, în aceleași condiții de care a beneficiat chiar înainte de transferul de întreprindere intervenit între Luxten și AEM. 

Similar, și dl D. a câștigat în fața Flanco și a obținut anularea deciziei de concediere pentru pretinse fapte disciplinare. Hotărârea pronunțată de către Tribunalul București a fost supusă căii de atac a apelului.

O altă victorie a avocaților Lospa Lawyers a fost în fața Kistler Eastern Europe, o companie subsidiară din Cehia a unui important grup de companii elvețiene. Litigiul a avut ca obiect anularea deciziei de concediere a Clientului Lospa Lawyers și a presupus probleme de drept interesante ocazionate de faptul că legea aplicabilă contractului de muncă era cea din Cehia. Hotărârea pronunțată de către Tribunalul București a fost supusă căii de atac a apelului.

Și liderul de sindicat al TAROM a revenit la locul său după muncă după anularea deciziei sale de concediere. La începutul anului 2019, liderul Sindicatului Tehnic Tarom, tehnician de aviație cu peste 30 de ani de experiență, a fost concediat de Tarom, pe fondul unor disensiuni între acesta și conducerea Tarom. Cercetat abuziv și hărțuit, concedierea sa a fost pretextată de caracterul pretins mincinos și calomnios al unor postări pe Facebook și de faptul că, în calitatea de lider de sindicat, a trimis diverse petiții către autorități publice centrale. Hotărârea a fost publicat de Lospa Lawyers și poate fi consultată aici.

Evaluarea profesională realizată unui salariat din managementul central al Companiei Naționale Poșta Română a fost anulată de Tribunalului București, în urma contestației formulate de avocații Lospa Lawyers împotriva rezultatelor acesteia.

În fine, 3 decizii de sancționare disciplinară emise de UNIFARM au fost anulate definitiv de către Curtea de Apel București. În luna septembrie 2020, 3 salariați ai UNIFARM din cadrul Departamentului de Vânzări au fost sancționați disciplinar pentru pretinsa neîndeplinirea la timp a unor obligații stabilite de către Directorul General al UNIFARM. Sancțiunea „avertismentului verbal” aplicată celor 3 salariați ai UNIFARM a fost anulată definitiv de către Curtea de Apel București pentru grave vicii de nelegalitate și poate fi consultată aici.

Toate aceste rezultate favorabile marchează un an plin de satisfacții pentru clienții Lospa Lawyers în litigiile de muncă purtate cu angajatorii lor. Avem convingerea că soluțiile care urmează a fi obținute în Noul An vor menține rata de reușită de 100% obținută practica de Employment Litigation în anul 2021.

 

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN