A doua ediție a Lospa Lawyers Summer Internship – cunoaște participanții!

A doua ediție a Lospa Lawyers Summer Internship a avut loc în perioada iunie – septembrie 2018 și s-a încheiat cu succes. Programul a reunit timp de 16 săptămâni studenți la drept de la Universitatea din București, Universitatea “Nicolae Titulescu”, Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir“ și de la Universitatea Paris-Est Créteil UPEC.

Le mulțumim participanților pentru interesul și entuziasmul lor în acest proiect și le urăm mult succes în cariera de avocat!

Lospa Lawyers Summer Internship este un program de internship conceput pentru studenții facultăților de drept și dedicat acelor care își doresc o carieră în profesia de avocat. Desfășurându-se în fiecare vară, ediția a II-a a reunit 12 studenți selectați din cei 46 înscriși. 

Nadia Battah

Nadia este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității din București și a absolvit cursurile Colegiului juridic franco-român de studii europene (Collège juridique franco-roumain d’études européennes, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne). În timpul facultății, Nadia a participat la mai multe stagii de practică și cursuri organizate de firme de avocatură din București (Law Summer School – Oglindă & Partners, în iulie 2017, Public Speaking – Țuca Zbârcea și Asociații, între aprilie 2017 și martie 2018 și Lawsome – Reff & Associates, între februarie și martie 2018).

Nadia a participat în anul al III-lea la diverse concursuri, remarcându-se la Competition Challenge (locul al II-lea, organizator D&B David și Baias, martie 2018) și la National Moot Court Competition – Commercial Law (locul al II-lea, organizator bpv Grigorescu Ștefănică, mai 2018). Totodată, Nadia este voluntar în cadrul ELSA (The European Law Students’ Association), participând activ în cadrul Departamentului Activități Academice (din noiembrie 2015).

Stagiul de practică la Lospa Lawyers a fost o experiență inedită. Avocații s-au implicat și și-au dedicat timp și răbdare pentru a-mi explica în detaliu task-urile și pentru a mă lămuri în orice neclaritate întâmpinată. Atmosfera, de asemenea, a fost foarte prietenoasă, echipa de la Lospa Lawyers creând un mediu plăcut de lucru. Însă, am remarcat și faptul că avocații își tratau proiectele cu foarte multă seriozitate și dedicație. Nu în ultimul rând, consider că organizarea stagiului a fost una foarte bună și, totodată, am apreciat faptul că la finalul desfășurării acestuia am primit feedback de la echipa de avocați.

Georgiana Buzică

Georgiana este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept European și Internațional a Universității “Nicolae Titulescu“. Timp de 5 luni, în cadrul programului ERASMUS, Georgiana a studiat Drept Privat Internațional și Dreptul Uniunii Europene la Universitatea "Deusto" din Bilbao (Spania). De asemenea, în timpul facultății, ea s-a remarcat prin participarea la Conferința Constant (2018, Drept penal – titlul lucrării „Percheziția informatică”; Drept civil – „Contractul de vânzare din prisma unei cercetări istorice și a dreptului comparat”), la Concursul de procese simulate de drept comercial (2018) și la Concursul de Drept Umanitar și Dreptul Refugiaților (2017).

Stagiul de practică  a fost o experiență foarte folositor deoarece m-a ajutat să îmi dau seama mai mult de cariera pe care doresc să o am in viitor. Consider că am reușit să îmi creez o imagine de ansamblu despre viața profesională a unui avocat, deoarece am avut șansa să efectuez activități diversificate în cadrul Lospa Lawyers, iar, de asemenea, echipa a fost foarte deschisă cu toate aspectele. Mulțumesc  Lospa Lawyers pentru aceasta experiență frumoasă!

Sabina Cărămizaru

În anul 2016, respectiv 2017 Sabina a absolvit Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale (INALCO) din Paris, obținând o diplomă de licență în finlandeză, respectiv în chineză. În prezent, Sabina este student în anul al III-lea la Universitatea Paris-Est Créteil UPEC, precum și student în anul al II-lea și anul al III-lea la Facultatea de Drept, specializarea Drept European și Internațional din cadrul Universității “Nicolae Titulescu“ din București.

În vara anului 2018, Sabina a participat în mod activ la un internship din cadrul Administrației Prezidențiale, Departamentul pentru relația cu românii din afara granițelor. De asemenea, Sabina a activat ca voluntar, fiind, în anul 2015, interpret (finlandeză-engleză-română) la Institutul Deaconess Helsinki, Finlanda, în 2017-2018 Director Study Visit, ELSA Paris 1 Panthéon-Sorbonne (European Law Students' Association). În prezent este Secretar General, ELSA Paris 1 Panthéon-Sorbonne (European Law Students' Association).

Experiența ca intern în Lospa Lawyers mi-a oferit ocazia de a face parte dintr-o echipă perfectă ce își desfășoară activitatea într-o ambianță dinamică și pedagogică. Așteptările echipei în ceea ce privește contribuția mea au fost adaptate nivelului meu de cunoștințe, fapt ce mi-a permis să profit din plin de momentele petrecute cu ei.

Bianca Cernitoiu

Bianca este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității din București și este pasionată de dreptul civil. În anul 2018, Bianca a câștigat premiul I la Concursul de procese simulate de drept civil organizat de Peli Filip S.C.A. În anul al II-lea de studiu, ea a participat și la Concursul de procese simulate de Drept Financiar Public (2017).

În perioada iulie – august 2017, Bianca a participat la un program de internship organizat David și Baias S.C.A. În perioada 2017-2018 a efectuat cursul “Public speaking internship” organizat de Țuca Zbârcea și Asociații, iar în același an a parcurs programul “INSIDE NNDKP - Catch and glimpse in our company, our People and the work we do”.

Fiind pasionată de actorie, între anii 2013 și 2015, Bianca a participat cu succes la festivaluri naționale și internaționale de teatru, iar în 2013 a câștigat premiul “Cea mai bună actriță” la Festivalul Național de Teatru “Constantin Stanciovici-Brăneşti".

În cadrul stagiului de practică am avut o experiență plăcută, lucrând alături de o echipă tânără și deschisă. Am avut de asemenea ocazia să fac o serie de lucruri noi care m-au scos din zona de confort și m-au educat pentru viitoarea mea carieră. Mai mult, alături de echipa Lospa Lawyers am părăsit activitatea din birou și m-am lovit de realitățile sistemului. Sunt încântată că am avut lucrat alături de ei.

Elena Costescu

În anul 2015, Elena a completat studiile de licență în cadrul Universității din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția chineză și franceză), iar în anul 2018 a devenit licențiată în drept, absolvind cursurile Facultății de Drept a Universității “Nicolae Titulescu“. Elena este fluentă în limbile italiană, franceză, engleză (Cambridge First Certificate) și chineză (HSK 5 Certificate).

Între 2015 -  2016, Elena a beneficiat de o bursă guvernamentală în baza Acordului bilateral România-China și a studiat printre altele, Dreptul proprietății intelectuale, Dreptul internațional al afacerilor, precum și elemente introductive de drept chinez la Shanghai International Studies University.

Elena a participat, în calitate de redactor al memoriului, precum și în calitate de pledant la cea de-a 24-a ediție a Concursului de arbitraj comercial internațional “Willem C. Vis” în Viena (2016-2017), iar în cadrul concursului International Commercial Bucharest Premoot (2016-2017) ea câștigat premiul “Best Oralist”.

În perioada septembrie – decembrie 2017, Elena a participat, în mod activ, la un internship în cadrul Parlamentului European în Bruxelles. De asemenea, Elena a participat, în calitate de pledant și la cea de-a 15-a ediție a Concursului Internațional Comercial “Vis East Moot” ținut în Hong Kong (2017-2018).

În mai 2018, Elena a făcut parte din echipa câștigătoare a primei ediții a Concursului de Procese de Drept Procesual Civil organizată de Catedra de Drept Privat a Facultății de Drept a Universității “Nicolae Titulescu“ împreună cu Lospa Lawyers, câștigând, de asemenea, și premiul pentru cel mai bun orator.

Internship-ul Lospa Lawyers îndeplinește pentru studentul sau absolventul de drept un rol cheie, pe care nici facultatea, nici primul loc de muncă nu îl pot îndeplini: acela de punte între experiența de student și cea de practician al dreptului, două realități extrem de diferite pe care această echipă încearcă și reușește să le concilieze pentru fiecare intern al său. La a treia colaborare cu ei, mă consider formată în spiritul și de către Lospa Lawyers, experiență, pentru mine, de neînlocuit.

Alisa Golgotă

Alisa este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității din București. Între anii 2016 și 2017, Alisa a parcurs diverse perioade de practică de specialitate la cabinete de avocatură și la Tribunalul Gorj.

Încă înaintea începerii cursurilor la facultate, Alisa s-a implicat în diferite programe de voluntariat, fiind cooptată de Asociația “Filolibris – Friends of the library” (2013 – 2015) și de Center for Research, Documentation and Promotion ”Constantin Brâncuși” (2013 – 2015).

În august 2013, Alisa a obținut certificatul CEFR Level C1 din partea Lake School of English, Oxford.

Sunt încântată că am avut ocazia să întâlnesc pe parcursul stagiului de practică oameni orientați spre dezvoltare, spre progres, oameni atenți la detalii, care pun accent pe calitate şi care depun toate diligențele ca lucrurile să iasă aşa cum trebuie. Pe lângă profesionalismul de care au dat dovadă, Lospa Lawyers mi-a confirmat încă o dată că cea mai importantă "calitate", cea care stă la temelia oricărei profesii şi implicit a succesului, este cea de a fi OM. Acest stagiu de practică m-a ajutat nu doar la a fundamenta niște cunoștințe teoretice, la a pune în practică noțiuni teoretice, ci şi la a-mi forma o viziune amplă asupra profesiei de avocat. Pentru propria dezvoltare, acest stagiu a constituit o motivație și o dorință de a-mi depăși limitele.

Andreea Ivan

Andreea este în prezent student la Facultatea de Drept din cadrul Universității Creștine “Dimitrie Cantemir“. Andreea a participat în anul 2018 la o conferință internațională de filozofie organizată de  Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir având ca titlu „Avem nevoie de Socrate astăzi”.

Aflându-mă la început de drum în domeniul juridic și mergând pe premisa că la început de drum este foarte important să știi ceea ce ți se potrivește și ce îți este incompatibil, pot spune ca experiența  din programul de internship a fost una benefică pentru mine atât din punct de vedere profesional cât și personal deoarece am avut oportunitatea de a vedea ce înseamnă lucrul într-o echipă în care cuvântul definitoriu era profesionalismul; am înțeles mai bine văzând practic ce înseamnă să fi un avocat bun, nu doar cunoscând domeniul de aplicare al legilor, ci și de a-l face înțeles celor care nu au încă toate informațiile necesare pentru a realiza acest lucru.

Bianca Livadariu

Bianca este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității “Nicolae Titulescu“. În urma participării la etapele preliminare ale concursului de arbitraj comercial internațional “Willen C. Vis” (2017), Bianca a devenit pasionată de dreptul arbitrajului intern și internațional.

De asemenea, în timpul facultății, ea s-a remarcat prin participarea la Cercului de Drept "Electa una via" din cadrul Facultății de Drept a Universității “Nicolae Titulescu“ și la diverse simulări: simularea unui proces de arbitraj, simularea unei ședințe a Națiunilor Unite privind folosirea armelor nucleare, precum și simularea procedurii de arestare preventivă.

Bianca a urmat cursurile Școlii de vară la Universitatea “Nicolae Titulescu“, în anul 2017.

Primul internship nu se uită niciodată, mă bucur că a fost într-un loc atât de cald și primitor. Echipa Lospa Lawyers mi-a arătat cât de importantă este munca în echipă, seriozitatea, profesionalismul și atenția față de detalii. Totodată mi-a arătat că se poate ajunge la un echilibru între muncă și pasiunile care ne definesc, ce nu fac parte din lumea dreptului. A fost o experiență frumoasă de care o să îmi amintesc cu plăcere.

Andreea Marghescu

Andreea este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității “Nicolae Titulescu“. Ea este interesată de studiul dreptului penal și al procedurii penale. Andreea a obținut în 2012 un Certificat în Advanced English (CAE) și, recent, un Certificat ECDL. Pentru a-și aprofunda cunoștințele dobândite, ea a lucrat în anul 2016 în cadrul CGS România.

Lospa Lawyers Summer Internship Programme 2018 mi-a oferit ocazia de a acumula experiență practică în domeniul dreptului, contribuind astfel și la consolidarea cunoștințelor teoretice dobândite în timpul facultății. Mai mult decât atât, stagiul de practică mi-a permis să lucrez alături de profesioniști ai dreptului, întreaga echipă Lospa Lawyers contribuind atât la dezvoltarea mea profesională, cât și la cea personală.

Isabelle Mihale

Isabelle este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității din București și a absolvit anul acesta Colegiului juridic franco-român de studii europene (Collège juridique franco-roumain d’études européennes, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne).

În timpul facultății, în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2016, Isabelle a participat la un program de internship organizat Societatea de Ştiinţe Juridice, iar în august 2017 a efectuat un alt stagiu de practică la o firmă de avocatură din București.

Pasionată de actorie, Isabelle este din mai 2016 membră a AIDOL- law students association of theatre (București).

În cadrul programului de internship organizat de Lospa Lawyers, am avut șansa de a descoperi că orice provocare devine realizabilă prin lucrul într-o echipă întemeiată pe determinare, perseverență și solidaritate.

Cătălin Stroe

În anul 2016, Cătălin a obținut diploma de licență din partea Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management, iar în anul 2018, a devenit licențiat în drept, absolvind cursurile Facultății de Drept a Universității “Nicolae Titulescu“.

Cătălin este pasionat de dreptul procedurilor de insolvență fiind, din luna septembrie 2016, referent economic la Euroial INSOL S.P.R.L., Totodată, în perioada septembrie 2016 – martie 2017, Cătălin a parcurs un stagiu de pregătire la Moloman Lazăr și Asociații S.C.A.

Un program de internship poate însemna atât un start de succes în carieră, o modalitate excelentă pentru a căpăta experiență practică, șansa de a cunoaște profesioniști din domeniu și de a interacționa cu oameni cu pasiuni comune. În cadrul programului de internship „Lospa Lawyers Summer Internship” am învățat aceste lucruri și multe altele. Aici am descoperit o echipa tânără, de profesioniști, cu dorință de muncă, de reușită și cu aceleași idealuri ca și ale mele: de a fi cei mai buni. A fost un program din care am învățat și am pus în practică ceea ce am studiat în timpul facultății absolvite. Au fost două săptămâni pline de satisfacții și mi-aș dori sa mă întorc în acest cabinet de avocatură după admiterea în Barou.

Crina Trifu

Crina este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității “Nicolae Titulescu““, specializarea Dreptu european si international. Fiind pasionată de proceduri penale și civile, Crina a participat activ în cadrul Cercului de Drept Procesual Penal "Electa una via" precum și în cadrul “Școlii de vară de drept privat”, activități desfășurate în cadrul Facultății de Drept a Universității “Nicolae Titulescu“.

La începutul acestei experiențe aveam emoții, fiind primul internship din viață și neștiind cum se va desfășura și ce activități va cuprinde, toate acestea reprezentând un cadru nou pentru mine. După primele două, trei zile, pot spune că totul a mers foarte bine, simțindu-mă ca într-o mică familie, fiind plăcut surprinsă de amabilitatea colectivului din cadrul cabinetului care, totodată, a fost și este foarte drăguț, explicându-mi fiecare activitate pe care trebuia să o desfășor și să o duc la îndeplinire cu succes. Pe parcursul programului de internship am învățat multe lucruri ce țin de practica domeniului juridic (redactarea de cereri, adrese, notificări, memorii, participarea la întâlnirile cu clienții cabinetului), lucruri care, din punctul meu de vedere, ajută foarte mult un viitor avocat. Acest program de internship a ajutat și la dezvoltarea personală, în sensul că activitățile desfășurate în cadrul acestuia m-au făcut să am mult mai mult curaj și mai multă încredere în forțele proprii și în realizarea visului pe care l-am avut încă din copilărie, de a deveni un bun avocat. Participarea la acest internship a fost un inceput foarte bun în clădirea unei viitoare cariere în avocatură.

Subscribe To Our Weefdsaffsdfakly Newsdsfasfletter.

Special Sales

Exclusive Findings

New Arrivals & Promos

Basically, all you're interested in! 

Hey stranger!

This here is a nice round Newsletter Popup & Special Offer example.

 Sign up today and get 25% discount on your next order with our site. 

en_USEN